top of page
pexels-vlada-karpovich-4050445.jpg

Outplacement

Outplacement kan het gevolg zijn van zowel individueel als collectief ontslag. Hoe dan ook, misschien heb je op dit moment al geen werk meer of verlies je binnenkort je baan. Je komt in aanmerking voor een outplacementtraject en daarmee een nieuwe start op de arbeidsmarkt. Je bent op zoek naar een baan die past bij je kennis en ervaring, die voldoening geeft en ontwikkelingskansen biedt. Om daar te komen wil je inzicht hebben, zowel in jezelf als waar en hoe je het beste je carrière kunt vervolgen. Ik help jou hierbij. Door te kijken naar wie jij bent en wat bij jou past.

traject-outplacement.png

Werknemer

Als je ontslagen wordt of wanneer duidelijk is dat je binnenkort je baan verliest kan outplacement een goede manier zijn om sneller nieuw passend werk te vinden. Ik coach jou bij het vinden van een baan of bij het opstarten als zelfstandige. Zo’n traject kunnen we op verschillende manieren invullen. Op integrale wijze, door een compleet pakket aan diensten af te nemen; van een transitie-/heroriëntatietraject (waarbij jouw loopbaandoelen helder worden en je weer zin krijgt om een nieuwe start te maken) tot actieve ondersteuning bij jobhunting. Tussenliggende stappen zijn dan bijvoorbeeld een sollicitatietraining en een netwerktraining. Deze trajectstappen kun je ook als losse diensten afnemen. Rode draad vormt een begeleiding op maat, waarbij we de inhoud, duur en kosten van het traject in onderling overleg bepalen.

Werkgever

De redenen voor het aanbieden van een outplacementtraject aan uw werknemer(s) kunnen divers zijn. Er is bijvoorbeeld sprake van individueel of collectief ontslag als gevolg van een reorganisatie. Of er ligt een onoplosbaar arbeidsconflict voor. Wat de aanleiding ook is, de doelstelling van ieder outplacementtraject is dat uw werknemer professionele begeleiding krijgt bij het vinden van een nieuwe baan. Dit betekent dat u als werkgever ook meestal degene bent die de kosten voor outplacement betaalt. Uw werknemer zal bepaalde wensen en behoeften hebben, waarbij natuurlijk ook het beschikbare budget van belang is. De inhoud en duur van het traject bepalen we daarom in goed overleg samen.

bottom of page